De verschillende soorten geesten

De verschillende soorten geesten

mei 7, 2019 0 Door admin

I always feel like somebody’s watching me… Dat kan het gevoel zijn dat je krijg wanneer je een geest in huis hebt. Je hebt het gevoel dat er iemand op de loer ligt, je hoort vreemde geluiden die onverklaarbaar lijken, objecten verdwijnen of worden verplaatst maar het is niet je familie die je probeert te irriteren. Dan kan het misschien zijn dat er een geest in je huis aanwezig is of aan je vast hangt.

Laten we kijken welke soort geesten er zijn. Dit zijn de meest voorkomende soorten:

Residual hauntings

Residual hauntings zijn niet gevaarlijk. Het is een haunting waarbij een vorig event plaatsvond in het huis of gebouw, nu terug naar boven komt. Het is een herinnering die zich constant opnieuw afspeelt. Dit kan bijvoorbeeld een moord of verkrachting zijn. Wanneer er bijvoorbeeld een vrouw vermoord was in het huis en zij altijd te zien is wanneer ze van de trapt komt, dan is dat een herinnering die zich opnieuw afspeelt. De entiteit of geest kan de andere personen die nu in het huis of gebouw zijn niet zien maar de personen kunnen haar wel zien. Dat komt omdat het een herinnering is die vast hangt aan die tijd. Dit kan bijvoorbeeld ook met geluiden zoals voetstappen, stemmen of gegiechel.

Paranormale onderzoekers zijn geen liefhebbers van residual hauntings net omdat er niet gecommuniceerd kan worden met de geest. Het enige wat ze kunnen doen is het vastleggen op foto of film, maar daar blijft het ook bij.  

Intelligent hauntings

Intelligent hauntings wijst niet op het IQ van de geest, maar op het feit dat de geest kan communiceren met mensen. Dit is het soort geest dat zeer interessant is voor paranormale onderzoeksgroepen. Deze geesten kunnen fysieke acties uitvoeren zoals deuren openen en dicht doen, lichten aansteken of objecten verplaatsen. Ze kunnen ook geluiden maken. Echte gesprekken met mensen zijn moeilijk omdat hun stem onverstaanbaar is. Wel kunnen ze communiceren aan de hand van geluiden, bijvoorbeeld kloppen. Je kan hen een ja-nee vraag stellen en vragen om een keer te kloppen als het antwoord ‘ja’ is en meer dan één keer als het antwoord ‘nee’ is.

Intelligent hauntings zijn geesten die niet zijn overgegaan van het leven naar het hiernamaals. Het zijn mensen die bijvoorbeeld vermoord zijn of nog iets af te rekenen hebben met vroeger. Sommige van deze geesten zijn onverwacht overleden en weten het vaak niet. Deze geesten zijn dan vaak gefrustreerd omdat ze niet weten waarom andere mensen niet tegen hen spreken. Anderen willen niet oversteken naar het licht omdat ze bang zijn voor wat hen te wachten staat aan de andere kant.  

Poltergeist

Een poltergeist, misschien wel beter bekend als een klopgeest, is een geest die zich laat horen. De geest verplaatst objecten, laat ze verdwijnen of gooit ermee. Ze kunnen ook kastdeuren openen en dichtslaan en kloppen op deuren. Het zijn geesten met enorm veel activiteit. Die kracht haalt de poltergeist uit de verschillende energieën die zich in huis bevinden. Die wordt vooral gevoed door negatieve energie. Wanneer je met een poltergeist te maken hebt, moet je dus je emoties onder controle houden zodat hij zich niet kan voeden uit jouw emoties. Om van een poltergeist af te raken, moet je te weten komen wat hem zo gefrustreerd maakt dat hij met alles in het rond moet slingeren. Dan kan je, zonder woede of negativiteit, van hem af geraken.

Demonic hauntings

Een demon is een kwaadaardige entiteit en ben je liever kwijt dan rijk omdat het een verbintenis heeft met de duivel. Een demon is sterk, intelligent en gevaarlijk. Het doel van een demon is om je zodanig gek te maken, zowel emotioneel als mentaal, zodat hij jouw lichaam over kan nemen. De demon kan krabben, slaan, grommen en gooien met objecten. Vaak hoor je ook stemmen in een vreemde taal die van de demon komt. Demonen kunnen ook een dreigende lach hebben die galmt doorheen het gebouw. Een demon is dus geen geest om zomaar mee te spelen en onvoorzichtig mee te zijn. Demonen kunnen in nachtmerries binnendringen en zorgen dat de persoon constant pech heeft. Het is dus niet de bedoeling om zomaar even te boksen met een demon want hij is veel sterker dan jou.

Heb jij ooit al te maken gehad met een van deze soort geesten? Laat het zeker weten in de reacties!