Is geesten oproepen wel een goed idee?

Is geesten oproepen wel een goed idee?

mei 28, 2019 0 Door admin

Toen ik ongeveer tien jaar was, maakten mijn nicht en ik een eigen ouija bord. We namen een blad papier, schreven het alfabet er op en in de hoekjes kwam ‘ja’, ‘nee’ en ‘hallo’, ‘salu’. We hadden geen glas bij ons om ondersteboven op het zelfgemaakte bord te zetten dus gebruikten wij een potlood. De punt ervan zou de boodschap doorgeven.
We hadden moeite om ons serieus te houden en de vraag te stellen of er geesten waren of niet. Sinds er niks verschoof, besloten we om het potlood omhoog te gooien en kijken op wat het landde. ‘Zijn hier geesten?’ en na het potlood in de lucht te gooien, landde het op ‘ja’. We sprongen allebei recht, bang dat er iets was en zeiden snel ‘salu’. “Ik ga het raam van mijn kamer openzetten wih,” zei mijn nicht en zo konden alle geesten terug naar buiten.

Een ouija bord is een van de bekendste manieren om te communiceren met een geest. Het bord werd vroeger gebruikt door mediums om te communiceren met overledenen. Al snel bleef het niet enkel in hun handen, maar werd het een rage. In de Verenigde Staten kan je een ouija bord gewoon in de speelgoedsectie van een winkel kopen. Maar het is zeker geen spelletje wanneer de regels niet gevolgd worden of het verkeerd gaat.

Wanneer mensen met een ouija bord spelen en antwoord krijgen, is het meestal een geest die zeer plots is gestorven of verward is. Dit kan bijvoorbeeld door een ongeluk zijn, maar ook moord of zelfmoord. Met hen kom je dan in contact omdat ze nog niet verder gegaan zijn naar het hiernamaals. Deze geesten zijn meestal kwaad of negatief omdat ze op een wrede of plotse manier gestorven zijn.

Wanneer er met een ouija bord gespeeld wordt, gaat een portaal open. Geesten en zelfs demonen kunnen dan zomaar binnenkomen. Dit wordt versterkt wanneer er gevraagd wordt om te bewijzen dat ze hier zijn. Dan zet je de deur wagenwijd open en kan iedereen er zomaar door. Maar ervan af geraken is iets anders.

Zelfgemaakt ouija bord

Wat zijn de regels van een ouija bord?

Speel nooit alleen met een ouija bord! Dat is het domste wat je kan doen. Alleen ben je veel kwetsbaarder dan met een groep. Wanneer geesten een zwakke energie voelen van een enkeling, kan hij jou makkelijk overnemen. Een sterke energie van een hele groep zorgt er niet enkel voor dat hij kalmer is, maar ook dat hij sneller contact zal leggen.

Wanneer je blijkt te communiceren met iets, moet die entiteit serieus genomen worden. Plaag of lok nooit een geest uit. Zo maak je hen alleen maar kwaad waardoor er erge gevolgen kunnen zijn.

Niet elke vraag kan je zomaar stellen. En zeker niet als je het antwoord eigenlijk niet wil weten. Dit zijn vragen zoals ‘wat zal er nog gebeuren in de toekomst?’, ‘wanneer zal ik sterven?’ of ‘praat ik met de duivel?’. Ten eerste kunnen geesten niet alles weten, maar waar ze een krak in zijn, is liegen. Liegen doen ze meestal om zo het vertrouwen van de mens te krijgen. Stel dus nooit zulke vragen als je niet voor de rest van je leven in angst wil leven.

Laat de planchette nooit op het bord liggen. De planchette is het driehoekje met glas waar de vingers van de deelnemers op liggen. Dit wordt gebruikt om over te letters te schuiven en te communiceren met de entiteit. Wanneer het spel over is, leg de planchette weg van het bord. Het zorgt voor ongeluk als je het erop laat liggen.

Wanneer je het spel af wil sluiten, zeg altijd ‘goodbye‘. Zo verbreek je officieel het contact met de geest en heb je juist afgesloten.

Er zijn ook nog enkele andere cruciale momenten wanneer je ‘goodbye’ zegt tegen het bord en de geest. Dit is wanneer het planchette over alle cijfers gaat, over alle letters gaat, een 8 maakt met het planchette of ‘ZoZo’ spelt. Deze vier momenten toont aan dat je te maken hebt met een slechte geest of demon en hij probeert te ontsnappen uit het bord. Dan beweeg je het planchette naar ‘goodbye’ en sluit je af.
Om zeker te zijn kan je ook nog altijd de locatie of deelnemers zuiveren. Hier vind je enkele methodes.

Dit zijn enkele belangrijke regels die je niet over het hoofd mag zien wanneer je met een ouija bord speelt.

Waarom roep je beter geen geesten op?

Het beste wat je kan doen is gewoon de geesten gerust laten. Ofwel proberen ze nog iets af te maken of ze proberen rust te vinden. De verschillende methodes om geesten op te roepen, zijn geen spelletjes. Je moet weten waarmee je bezig bent. Er zijn zoveel dingen die fout kunnen lopen. Je kan een kwade geest uitnodigen in je huis, hij kan jouw lichaam overnemen en van je leven een hel maken.

Zoals eerder vermeld, zijn geesten een krak in liegen. Entiteiten kunnen de deelnemers wijsmaken dat ze met een overleden geliefde aan het praten zijn, terwijl het gewoon een kwade geest is. Neem alles wat ze jouw vertellen dus met een korreltje zout.

Hopelijk ben je wijzer geworden door deze blogpost. Wil je toch echt eens met een ouija bord spelen? Doe dan voldoende research want er zijn nog zoveel regels die niet besproken zijn. Speel het nooit alleen en kies een andere locatie dan in jouw huis.

Heb jij ooit al eens geesten opgeroepen? Laat het weten in de reacties hoe alles verliep.