De spookverhalen van Chestnut Hill College

De spookverhalen van Chestnut Hill College

april 23, 2019 0 Door admin

Chestnut Hill College, een pittoreske hogeschool in Chestnut Hill, Philadelphia, Verenigde Staten van Amerika. Het grote grasplein waar ganzen op lopen te waggelen, het binnenkoertje met de twee schoolhonden en het fonteintje dat zorgt voor een sereen geluid. De dorm was de perfecte plaats om tot rust te komen. In mijn dorm heb ik het bed bij het raam waar ik uitkijk op het kerkhof waar alle overleden studenten en nonnen liggen die gestorven zijn in school.

Chestnut Hill College behoort tot een van de top 50 meest ‘haunted’ hogescholen in de wereld. De hogeschool die geopend werd in 1924 draagt al heel wat geschiedenis met zich mee. Ik neem je mee op paranormale toer doorheen de hogeschool.

St. Joseph Hall


St. Joseph Hall ©Pinterest Karen Rogers

St. Joseph Hall is een mooie hal waar je vijf verdiepen omlaag kan kijken. Ooit waren er zes. Een avond brachten we een tijd door op de vijfde verdieping om vandaar op de zesde te kunnen geraken. De trap was toegankelijk en er kon door de glazen deur gekeken worden naar het zesde verdiep, maar de deur zat op slot met een stevig hangslot. We geraakten niet op dat verdiep. Via een andere weg vonden we opnieuw een trap die leidde naar een zeer klein deurtje maar opnieuw zat deze stevig op slot. Maar wat is er zo speciaal aan het zesde verdiep van St. Joseph Hall? Een jonge zuster sprong namelijk van het zesde verdiep naar beneden om zo een einde te maken aan haar leven. Het blijkt dat ze zwanger was geraakt door een priester en kon daar niet mee leven. Legende zegt dat zij daar nog steeds ronddwaalt op dat vijfde verdiep sinds het zesde afgesloten is voor iedereen.

Logue Library

Logue Library
©claudiamcgill

De bibliotheek van Chestnut Hill College was volgens mij een van de engste plekken in de hogeschool. Ik heb me er nooit op mijn gemak gevoeld. Ik studeerde er altijd samen met een groep maar vond het moeilijk om mij te concentreren. De studeersessies gingen altijd ’s avonds door en wij gingen altijd naar het tweede verdiep. Er stonden rekken vol met boeken, maar het licht brandde enkel boven de tafel waar er gestudeerd werd. Tussen de rekken met boeken kon je niks zien, maar had altijd het gevoel dat er iets op de loer lag. Een fijn weetje over die bibliotheek: ze werd gebouwd op een oud kerkhof. De legende zegt wanneer je na 23 uur in de bib bent, je de geesten kwaad maakt van de mensen die op het kerkhof rusten. Het blijkt dat de geesten al kwaad zijn doordat hun rust verstoord werd door het bouwen van de bibliotheek op het kerkhof.

Fontbonne

Fontbonne is een van de gebouwen waar dorms zich bevinden. Dorms zijn de slaapkamers van de studenten op school. Het gebouw werd er in 1961 geplaatst. Er zijn veel paranormale verhalen over Fontbonne die studenten vertellen. Zo zou er in een kamer een poltergeest aanwezig zijn. Een poltergeest of klopgeest is een geest die geen kwade bedoelingen heeft, maar enorm irritant is. Het is zoals een klein kind dat constant iets doet om aandacht te krijgen. Een poltergeest verplaats voorwerpen, gooit dingen op de grond of slaat voorwerpen uit je handen. Zo vertelden studenten dat voorwerpen constant verplaatst werden, kranen aan en uit gingen, de radio die plots muziek begon te spelen. De student die dit had meegemaakt omschreef de geest niet als eng, maar eerder speels.

Ook in Fontbonne is de toegang naar het dak afgesloten. De reden hiervoor is omdat er een student van het dak was gesprongen omdat hij het leven niet meer zag zitten. Deze overleden student kwam dan jammergenoeg terecht op het kerkhof achter de school.

Fournier Hall

Fournier Hall is een van de oudste gebouwen waar er zich onder andere dorms bevinden. Het staat er al wanneer de school nog relatief nieuw was, namelijk van 1928. Toch zijn er niet zoveel paranormale verhalen over. Op het tweede verdiep is er een ‘Red Eye Room’. Deze heet zo omdat er twee rode ogen doorheen de kamer te zien zou zijn. Welke kamer dit specifiek zou zijn, is niet bekend.

Fitzsimmons Hall

Het kerkhof van Chestnut Hill College met in de achtergrond Fitzsimmons Hall
©local cemeteries

Fitzsimmons Hall is nog een ander gebouw vol met dorms. Dit is waar ik sliep voor een semester. Fitzsimmons is een relatief nieuw gebouw van 2006. Veel paranormale verhalen zijn hier zo goed als niet over en zelf heb ik ook niks gemerkt. Enkel het kerkhof waar ik op uitkeek, leek niet de meest gezellige plaats wanneer de avond viel.

Ben je nieuwsgierig naar de campus van Chestnut Hill College? Dan kan je hier een kijkje nemen!

Heb je zelf paranormale verhalen of ervaringen van een school of internaat? Of ben je zelf op buitenlandse studie of stage geweest waar je in een enge school moest slapen? Laat het weten in de comments!